Over Gerrit

Doorgewinterd entertainer


Een doorgewinterd entertainer. Zo zou je Gerrit Christiaens in enkele woorden kunnen omschrijven. Al meer dan 45 jaar treed Gerrit op als solo artiest.

Van jongs af aan is Gerrit al met muziek bezig, geïnspireerd door de groten der aarde, zoals Bob Dylan, Tim Buckley, John Cale en Lou Reed. Op zijn 9e kreeg Gerrit zijn eerste gitaar cadeau van zijn ouders. Rond zijn 14e begon hij met het componeren van eigen nummers en al snel volgde zijn eerste grote optreden in de Schouwburg van Venray. In de jaren 70 waren zijn songs voornamelijk politiek kritisch van aard, maar geleidelijk aan kreeg zijn repertiore een lichter en entertained krakter. In de aanvangsjaren speelde Gerrit met verschillende popgroepen, maar al snel koos hij voor een solo carriére.

Ondanks dat Gerrit bijzondere, eervolle vermeldingen heeft inzake het schrijven van teksten (voor zichzelf en voor derden) en het uitbrengen van eigen werk, heeft Gerrit de laatste jaren de nadruk gelegd op het ten gehore brengen van een breed repertoire van grote en kleine artiesten voor diverse gelegenheden. Denk aan privéfeesten, bruiloften, bedrijfsfeesten en feesten van (sport)verenigingen.